Wij maken van schapenwol, plantenvoeding

100% duurzaam & ciculair

100% schapenwol

Duurzaam verwerkt tot plantenvoeding

100% ciruclair

Wie wij zijn

Wij zijn Wolterra, opgezet door Dirk Jan van Dalfsen, schapenscheerder uit Ermelo. Wij leveren producten van ongewassen schapenwol: wolkorrels, wolpotgrond en wolvlokken. Onze Wolterra producten worden ambachtelijk gemaakt in korte ketens, in Gelderland en Nederland, en bestaan uit volledig hernieuwbare en natuurlijke materialen.

Van wol tot voedsel en bodemverbeteraar

Wij zetten de wol die ‘overblijft’ na het schapen-scheren om in voedsel en bodemverbeteraar voor planten. De cirkel wordt rondgemaakt door dit regionaal / nationaal te doen. Deze korte keten past uitstekend binnen de kringlooplandbouw als duurzame mineralenvoeding en waterbuffer. Zo is schapenwol van een afvalproduct tot een circulair product geworden.

Is dat niet zonde van de wol?

Nee, want de schapenwol die wij gebruiken is van 2de keus en wordt meestal weggegooid.
Bij elkaar is het een ‘berg’ aan afval, want schapen groeien ieder jaar weer een nieuwe, dikke vacht, die er ook ieder jaar weer af moet voor de gezondheid van het dier. Overigens is wol van 1ste keus is nog steeds erg geliefd voor gebruik in kleding, beddengoed, isolatie, en afwerkingsmaterialen voor het interieur.

Waar komt de wol vandaan?

Onze wol komt rechtstreeks uit het veld en is afkomstig van verschillende schapenrassen. Momenteel worden twee stromen handmatig gesorteerd:

1 / wol van heideschapen – dieren van 1 ras die vooral op heidevelden grazen, vaak op dezelfde locaties
2 / wol van diverse herkomst – verschillende rassen die op gras, heide of ander bodems staan, op verschillende locaties.

Beide stromen worden in geperste wolkorrels en wolvlokken aangeboden, en als ingredient in wolpotgrond verwerkt.

Waar worden Wolterra producten gebruikt?

Onze schapenwol, geperst tot korrel, verwerkt in potgrond of gesneden in vlokken is inzetbaar als circulaire meststof en bodemverbeteraar voor sier-en tuinplanten, kringlooplandbouw, bio-based toepassingen zoals groene daken, de land-, tuin- en bosbouwsector en als duurzame vervanger voor kunstmest.

Waar zijn Wolterra producten te koop?

Wolkorrels, wolpotgrond en gesneden wol worden verkocht worden aan professionele klanten zoals landeigenaren, hoveniersbedrijven en kringloopbedrijven. Wolkorrels en wolpotgrond worden verkocht aan particuliere doelgroepen via de vakhandel of rechtstreeks via onze webshop. Een beperkt assortiment wolkorrels is nu al op internet te bestellen via Winkelen – Dirk Jan van Dalfsen Paraveterinair | Ermelo | Gelderland .

Wij verwachten begin 2024 een uitgebreide webshop op deze site openen!

Voordelen van schapenwol als voedsel en bodemverbeteraar

Contactgegevens

www.wolterra.nl

+31 (06) 20 95 90 90

info@wolterra.nl

Meer achtergrond informatie over wol als mestkorrel? Of Wolkorrels bestellen?

@ 2023 

Wolterra.nl